Hogyan lehet az NFT-ket eszközökkel elemezni és meghatározni a jövőjüket?

 A közhiedelemmel ellentétben a blokklánc technológia nem csak a kriptovalutákról szól, hanem számos más lehetőségről is; az NFT is ezek közé tartozik. Ez a növekvő ágazat gyorsan a blokkláncipar egyik legnagyobb piacává válik. Az NFT-piac folyamatos növekedésével az NFT-eszközök iránti igény is növekszik, mivel egyre több befektető próbálja megtalálni a következő legjobb nem kriptopénz eszközét.


Bár az NFT előnyei nyilvánvalóvá váltak az elmúlt 2 évben, ezt a piacot sokan buboréknak tekintik, és a térbe való befektetés megfélemlítő lehet az újonnan érkezők számára. Ahogy az is, hogy mindig vannak rosszindulatú szándékú csalók (mint bármely más szektorban). Mondanom sem kell, hogy az NFT-vel kapcsolatban kritikus fontosságú, hogy megfelelő eszközökkel rendelkezzünk a befektetési döntések meghozatalához. Következésképpen kezdjük el az NFT elemzőeszközök feltárását.

Akár új vagy az NFT-ben, akár már van gyűjteményed a piacon, az NFT elemzőeszközök segítenek felmérni az egyes eszközök elérhetőségét és ritkaságát, és részletekkel szolgálnak a befektetési stratégiád irányításához. Ezzel kezdjük ebben a cikkben.


Mi az NFT?

Az NFT (Non-Fungible Token) nem cserélhető tokent jelent. Ezek digitális eszközök, vagy egyfajta digitális tanúsítványként írják le őket, amelyek sokféle immateriális és tárgyi tárgyat képviselnek. Ide tartoznak a digitális művészetek, zenék, festmények, virtuális ingatlanok, képeslapok, videók és még sok más. Nem reprodukálhatók vagy egyenlővé tehetőek semmilyen hozzájuk hasonló eszközzel, azon oknál fogva, hogy minden nem cserélhető token eszköz önmagában egyedi.

Az NFT-k egyedisége az, ami ritkaságot teremt számukra, és ezáltal növeli az értéküket. Amikor Ön egy NFT-t vásárol, a tulajdonjog átkerül Önre, bár az alkotó jogdíjat kap, amikor a művét eladják. A hagyományos kriptovalutákkal, például a Bitcoinnal és az Ethereummal ellentétben, amelyek helyettesíthetők, és a cseréjük után is megtartják standard értéküket, az NFT-ket nem lehet közvetlenül egymásra cserélni. Tulajdonjoguk könnyen ellenőrizhető, örökre kiküszöbölve a harmadik fél általi ellenőrzés szükségességét.

Mielőtt belemerülnénk az NFT-elemző eszközökbe, vessünk egy rövid pillantást az NFT-k történetére.


Az NFT rövid története

Az NFT eredetét a Bitcoin blokkláncán 2012-2013-ban kibocsátott színes érmékig vezethetjük vissza. Ezek a színes érmék valódi vagyontárgyakat - műkincseket vagy ingatlanokat - reprezentáltak, és arra használták őket, hogy igazolják az adott vagyontárgyak tulajdonjogát. 2017-ben a Crypto Punks-ot két John Watkinson és Matt Hall nevű személy bocsátotta ki az Ethereum blokkláncon az amerikai Larva Lab stúdió. Ez nem állt meg, ugyanebben az évben egy másik nevű projekt 12,5 millió dolláros befektetést vonzott.

Ezen események után 2021-ben hirtelen növekedésnek indult az NFT, mivel egyre több ember érdeklődött a digitális művészet és a vele járó előnyök iránt. A legdrágább NFT a Beeple "Everydays: The First 5,000 Days", amely 2021. március 11-én több mint 69 millió dollárért kelt el egy árverésen.

Az NFT trend új lehetőségeket nyitott meg az alkotók számára, lehetővé téve számukra, hogy világszerte értékesítsék művészetüket, és mégis jogdíjat kapjanak műveikért. Jó példa erre a berlini Net Art Gallery, ahol a vásárlók a művész és a galéria támogatásával fejezhették ki elismerésüket. Az NFT elbeszélése lehetővé teszi, hogy az emberek nyomon követhető bizonyítékokkal piacot teremtsenek szinte bárminek, és a tulajdonjoguk története ellenőrizhető.


Az NFT legfontosabb jellemzői:

Digitális vagyontárgy: Digitális gyűjtemények, például festmények, műalkotások, zenék, ingatlanok, játékok stb. képviselik, a tulajdonjogot blokklánc-technológiával alátámasztott valódi bizonyítvánnyal.

Egyediség: Nem hamisítható.

Csere: díj ellenében eladhatja másoknak, kriptovalutákat használva fizetőeszközként.


A legjobb NFT elemző eszközök, amelyekre érdemes odafigyelni

A DappRader elemzői jelentése szerint az NFT-piac 2021 harmadik negyedévében 10,7 milliárd dollár kereskedési volument regisztrált, ami 704%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest, és az Ethereum hálózat az NFT kereskedési volumen több mint 77%-át tette ki. Az NFT elemzési eszközökkel a befektetők mostantól felismerhetik az egyedi eszközöket.

Tekintettel a ma rendelkezésre álló NFT-eszközök számára, a befektetési döntés meghozatala előtt értékelheti és áttekintheti azokat. A megfelelő eszközök segítségével megtalálhatja a jó NFT projekteket, amelyek a közeljövőben egy vagyont fognak érni.

Nem különösebb sorrendben összegyűjtöttünk néhány NFT eszközt, hogy segítsünk Önnek a befektetésre alkalmas új NFT projektek keresésében. Fontos szerepet játszanak az átvilágításban, mivel a helytelen adatok miatt akár csalárd projektbe is keveredhet. Segítenek továbbá az NFT-k, a hírforrások és a kereskedési helyszínek ritkaságainak felismerésében.


Icy tools

Az icy tools analitikai eszköz majdnem olyan, mint Nansen. A platform elsősorban az NFT számára készült, és vagy heti bérletet vásárolhatsz, vagy megvásárolhatod az NFT ICY Founders Clubot (amely élethosszig tartó hozzáférést biztosít a tulajdonosoknak, és az OpenSea-n eladható). Az ingyenes felhasználók láthatják, amit csinálnak, de a teljes funkció használatához vagy előfizetni kell, vagy birtokolni kell az NFT Founders Clubot.

Az ICY NFT Founders Club 1700 tagsági kártyát tartalmaz, amelyből 1649 a korai hozzáférést vásárlóknak ad élethosszig tartó hozzáférést, 51 pedig a jövőbeni promóciók és ajándéktárgyak számára van fenntartva. A Discord szervere értékes erőforrás az icytools-t használók számára, és a tokennel rendelkezők hozzáférhetnek a Founders Club csatornáihoz. Amint csatlakozol a szerverhez a tagsági kártyádat tartalmazó tárcával, a hozzáférés automatikusan biztosított lesz. Egy másik fontos részlet, hogy a szerver a Collab.landet használja, egy kényelmes tokenizált közösségkezelő rendszert, amelyet bárki számára terveztek, aki képes eszközöket létrehozni a közösségének kezelésére.


Rarity tools

A Rarity Tools egy jól ismert NFT eszköz az alkotók számára. A Rarity.tools platform egy egyedi és egyszerűsített módszert használ az egyes NFT-k rangsorolására, amely megkönnyíti annak megállapítását, hogy egy adott NFT mennyire ritka.

Egy NFT általános ritkaságának kiszámításához a ritkasági pontszámokat összeadjuk, hogy meghatározzuk, melyik NFT kapja a legmagasabb rangsort. Az NFT-rajongók könnyedén összehasonlíthatják a különböző NFT-k relatív értékét a platformon, így az NFT-k cseréje és kereskedelme is egyszerűvé válik. A ritkasági eszközök legjobb NFT-projektjei közé tartozik a Mars Wars, a CryptoPunks, a Bored Ape Yacht Club, a Hashmasks stb.

Ezenkívül a rarity.tools segítségével tárolhatók az NFT objektumok ugyanabból a gyűjteményből, nyomon követhetők az új frissítések és új funkciókat adhatunk hozzá a platformhoz. A platform olyan funkciókkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a funkciókategóriák szerinti rendezést, ami újfajta rálátást biztosít a dolgokra. Más egyedi funkciók, például az esztétika és a minőségi keverékek segíthetnek még értékesebbé tenni az NFT-t. Akárhogy is, ne fektessen be egy NFT-be kizárólag az egyedi funkciók miatt.


OpenSea



Az OpenSea a legnagyobb és legismertebb NFT piactér, amelyet Alex Atallah és Devin Finzer alapított. NFT, digitális eszközök, virtuális gyűjtemények stb. vásárlására, eladására és kereskedelmére szolgál. A platform túlmutat a gyűjteményeken, és olyan digitális eszközök piacterévé válik, mint például játéktárgyak, zenék, domain nevek és így tovább.

Az OpenSea könnyen használható felülettel rendelkezik, amely megkönnyíti az újonnan érkezők számára a platformon való navigálást, az NFT-k létrehozását és a kereskedelmet. A legnagyobb platformként sok csalárd NFT került fel a listára, és a platform reméli, hogy a közelmúltban bevezetett intézkedésekkel kezelni tudja ezt a problémát. Bár ezek az intézkedések segíthetnek visszaszorítani a csalárd NFT-vásárlásokat, a csalárd termékek áldozatai továbbra sem tudják majd visszaszerezni a vagyonukat, mivel a piactér decentralizált. Tehát győződjön meg róla, hogy kellő körültekintéssel jár el, mielőtt bármilyen NFT-platformba fektetne.

Az Opensea a könnyű hozzáférés érdekében mobileszközökön is elérhető, és hasznos tartalmakat is kínál, többek között tippeket a csalások elkerülésére és a decentralizált hálózaton való biztonságra vonatkozóan.



Nansen

A Nansen egy nagyszerű analitikai eszköz, amelyet több milliárd láncadatpont, pénztárcacímke és kriptovalutával kapcsolatos objektum elemzésére használnak, hogy minden olyan információval szolgáljon, amire bármely kripto/NFT befektető vágyhat. A platformnak van egy NFT-nek szentelt szekciója, amely az aktivitás, a portfólió és a stratégiák összehasonlítására szolgál.

A Nansen-t komoly NFT kereskedők használják, és a legátfogóbb NFT-piaci elemzést kínálja, amely az egyes tárcákra összpontosít, és egyedülállóan érti az NFT-piaci mozgásokat. A kezdő NFT gyűjtők számára az adatmennyiség nyomasztó lesz, de a tapasztalt NFT gyűjtők/kereskedők érdekes mennyiségű hasznos információt találnak a kezükben.


CryptoSlam

A CryptoSlam platform egy másik elemző eszköz, amely segít a kereskedőknek abban, hogy döntést hozzanak arról, hogy melyik gyűjtésbe fektessenek be. Az NFT-eladásokról szóló figyelemre méltó adatok megjelenítésével, beleértve az értékesítési volument, a tranzakciók számát, a tulajdonosokat és a közelgő NFT-visszaállításokat, a felhasználók a legmegfelelőbb befektetési döntéseket hozhatják meg. A platform egyik legjelentősebb jellemzője a napi NFT-gyűjtemény, amelyet volumen szerint követnek nyomon. A legkelendőbb gyűjtemények különböző időkeretekben tekinthetők meg: 24 óra, 7 nap, 30 nap vagy az egész idő.

A platform leegyszerűsíti a kereskedők munkáját azzal, hogy minden napra vonatkozóan egyetlen nézetet nyújt az összes legkelendőbb NFT-ről, és ez naponta változik, ahogy az OpenSea és több tucat más NFT kereskedési platform adatai feldolgozódnak. Az eladási adatok tanulmányozása fontos a kereskedők számára, különösen akkor, ha meg akarják határozni, hogy csúcson vagy mélyponton vásárolnak-e, vagy hogy a kollekció lefelé vagy felfelé tartó trendben van.


Általános kérdések az NFT-be történő befektetés előtt

Bár számos tényezőt kell figyelembe venni, amikor egy NFT-projektbe fektetünk be, ezek a kérdések nagyszerű segítséget nyújthatnak a projekt megbízhatóságának meghatározásához.

Hány NFT-gyűjtemény áll rendelkezésre?

Milyen piactéren szerepel az NFT?

Van-e Twitter-fiókjuk, Discord, YouTube vagy más NFT-platform, ahol a rajongók az idejüket töltik?

Van-e az alkotónak vagy művésznek közössége, erős-e, és hol lehet őket megtalálni?


Következtetés

Az NFT elemzőeszközök használatának fő oka, hogy segítsen korlátozni a csalások mennyiségét a főbb kereskedési platformokon. Az NFT-be való befektetés időigényes, némileg kockázatos és szinte lehetetlen, hacsak nem tölt órákat a közösségi média platformokon és az NFT kereskedési platformokon, hogy megnézze az elérhető millió NFT-t.

Az elemzőeszközökkel azonban pontos kutatás végezhető, ami időt, erőfeszítést és pénzt takarít meg. Továbbá, attól függően, hogy mit szeretne az NFT-től, az elemzőeszközök segíthetnek választani a különböző lehetőségek közül, elnyomva a közösségi médiaplatformok legtöbb projektjének zaját és felhajtását, csak tényeket és számokat szolgáltatva, amelyek segítenek a navigálásban és a befektetési döntések meghozatalában.

Használtad már valamelyik eszközt? Vagy bármelyik másikat? Írja meg a hozzászólásokban.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Hol lehet eladni és vásárolni NFT-ket: A 14 legjobb bevált NFT piacterek

NFT megvásárlása