Hol lehet eladni és vásárolni NFT-ket: A 14 legjobb bevált NFT piacterek

 Az Adidasnak van NFT ruhája, Tarantinónak van NFT-je a Ponyvaregény stílusában, a McDonaldsnak van NFT cseppje, a TikTok-nak lesz saját NFT-je, NFT, NFT, NFT, NFT, NFT, NFT, NFT... Mindenki az NFT-ről beszél. Úgy döntöttem, hogy kiderítem, hol lehet megvenni vagy eladni őket. Ma a Top 14 bevált NFT piactérről fogunk beszélni.


Az alábbiakban a legjobb NFT platformok listáját találod, amelyek segítenek neked elmerülni a digitális művészetben.


Mars Wars


A legnagyobb NFT weboldal Ukrajnában. Itt találod a Mars Wars játékhoz tartozó Play to Earn játék állatainak gyűjteményét.

Blockchain: Polygon.

Irány: gyűjtés, játékok

Tovább a Mars Wars oldalra


OpenSea.



Talán a legnagyobb és legtúlterheltebb NFT művészeti oldal. Van itt minden: videojátékos tárgyak, gyűjtögetnivalók, gifek, zenék. Ha követ akarsz venni, ide kell menni, ha szőnyeget akarsz eladni, ide kell menni. Ha az OpenSea előnyeiről beszélünk, az az egyszerűség. A regisztráció néhány kattintással megtörténik, ahogy az eladás is. A DappRadar szerint a piactér jelenlegi forgalma 6,5 milliárd dollár. Általánosságban elmondható, hogy az OpenSea menő, egyszerű, és ami a legfontosabb, megfizethető.

Blokklánc: Ethereum, Polygon, (Tezos tervben van).

Szakterületek: művészet, gyűjtemények, játékok, sport, domainek

Tokenek vásárlása/eladása: ETH (ERC20)

Támogatott formátumok: JPG, PNG, GIF, SVG, MP4, WEBM, MP3, WAV, OGG, GLB, GLTF

Jutalékok / belépési küszöb: Egyszeri kifizetés az első hozzászólásért 2,5% + Lazy Minting

Leírás: A következő összegekért: 1.000.000,-Ft: "Lazy Minting" - Ön közzéteszi a munkáját, a designt, beállít egy árat, de az NFT-k tényleges létrehozása - csak a munka megvásárlása után történik.

Tovább az OpenSea oldalra




Axie Marketplace

A lista második, de nem kevésbé fontos szereplője az Axie. Ez egy olyan platform, amely a játékból származó tárgyaknak van szentelve, amelyek tokenjei nemrégiben megnövelték az értéküket. Itt vásárolhatsz egy aranyos karaktert, amelyet az egész játék során használhatsz. Miután meguntad, eladhatod. Ha nem érdekelnek az élőlények, akkor vásárolhatsz földet, és "farmerré" válhatsz. A játék NFT-k eladása már jó pénzkereseti lehetőséggé vált, ezt bizonyítják az Indonéziában és a Fülöp-szigeteken élők is. Az év során a szolgáltatás forgalma elérte a 2 milliárd dollárt, és lehet, hogy ez még nem a határ. Minden tranzakció a Ronin pénztárcán keresztül történik, ahol etert kell befizetni és Ronin tokenre váltani. Ezután a Ronin segítségével fejszéket vásárolhatsz és kalandozhatsz.

Blokklánc: Ethereum

Irány: Irány: Játssz, hogy keress

Tokenek vásárlása/eladása: ETH

Díjak / belépési küszöb: Vásárolj egy karaktert a piactéren (az ár változó).

Tovább az Axie Infinity oldalra


Larva Labs


2017-ben a Larva Labs kiadott egy pixeles képekből álló gyűjteményt, és Ethereum tokenekhez kötötte őket. Ez volt a kriptopunk születése.

Miután a Mashable 2017 júniusában megjelentetett egy cikket a 10 000 karakteres gyűjteményről, mindenki szó szerint megőrült. A kriptopunk tulajdonosok elkezdték egymásnak továbbértékesíteni az NFT-jeiket, hogy pénzt keressenek.

A Larva Labs megragadta a lehetőséget, és weboldalát NFT-piactérré alakította át.

Ma a CryptoPunks az a hely, ahol a legolcsóbban 100 éterért lehet vásárolni. A legdrágább NFT token pedig 7,5 millió dollárért került kalapács alá. Még a nagyvállalatokat is vonzzák a pixelemberek; nemrég a Visa 150 000 dollárért vásárolta meg a 7610-es punk számot.

Az áruvásárláshoz a Metamaskot kell csatlakoztatni a weboldalhoz, és már lehet is vásárolni.

Blokklánc: Ethereum

Célközönség: 3D-s karakterek

Tokenek vásárlása/eladása: ETH

Jutalékok/belépési küszöb: nincs jutalék

Tovább a Larva Labs oldalra


NBA Top Shot


Hallottál már a legendás baseballkártyákról, amelyek tulajdonosa az első 20 évben egy bank páncéltermében tartja őket. A következő 20 évben pedig megpróbálják eladni őket az eredeti ár x1328-nak megfelelő áron? Az NBA Top Shot lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ugyanezt tegyék, de egy teljesen új szinten.

A piactér az NBA hivatalos engedélyével működik, és lehetőséget kínál a gyűjtőknek, hogy valódi kosárlabda-mérkőzések izgalmas pillanatait vásárolják meg NFT tokenek formájában. Minden tranzakció dollárban történik, az NFT pedig a FLOW blokkláncon alapul.

Blokklánc: FLOW

Típusa: Gyűjtemény:

Tokenek vásárlása/eladása: FLOW, USD, ETH, BTC, BCH, DAI, USDC

Tovább az NBA Top Shot oldalra


Rarible.


Ha szeretnél belevetni magad az NFT univerzumba, akkor a Rarible-re érdemes odafigyelned. 2007 óta naponta körülbelül 2 millió ember jelentkezik be, hogy fényképet, zenét, játékot, domainnevet vagy mémeket vásároljon vagy adjon el.

Az Ethereumra épülő platform készen áll arra, hogy egy Lamborghini vagy egy jó számítógépes egér áráért rengeteg érdekes gyűjteményt és műtárgyat mutasson a felhasználóknak. A piactér éves forgalma hozzávetőlegesen 210 millió dollár.

Ha tehát pénzt akarsz költeni, itt megteheted. Csatlakoztassa a Metamaskot, és máris NFT befektető.

A platform egyik előnye a felhasználóbarát felület. A tapasztalt gyűjtők otthonosan fogják érezni magukat a Rarible oldalon.

Blokklánc: Ethereum

Szakterületek: művészet, gyűjtemények, játékok, sportok, domainek.

Tokenek vásárlása/eladása: ETH, RARI, WETH, DAI, ATRI

Támogatott formátumok: PNG, GIF, WEBP, MP4 vagy MP3

Jutalékok/belépési küszöb: 2,5% platformdíj + lusta pénzverés hamarosan

Tovább a Rarible oldalra


SuperRare


Az első olyan oldal a listámon, amely csak meghívásos formátumban működik. A piactéren bemutatott összes NFT tokenre szigorú követelmények vonatkoznak. Ennek eredményeként a gyűjtő érdekes, kiváló minőségű tartalmat lát, amely valóban megfelel a "digitális művészet" fogalmának. Valójában maguk a projekt fejlesztői állítják, hogy a platformjukat éppen erre a célra hozták létre. Tartósságra tervezték, nem pedig azonnali hype-ra.

Mint mindig, az engedélyezéshez MetaMask vagy Formatic szükséges. További lépés egy becenév és jelszó létrehozása, amely a tárca címéhez kapcsolódik.

Blokklánc: Ethereum

Típus: művészet

Tokenek vásárlása/eladása: ETH

Jutalékok/belépési küszöb: az első elhelyezésnél 15% piactér + 3% jutalék (további 10% + 3% illetve)

Tovább a SuperRare oldalra


KnownOrigin


Szeretettel várjuk itt, ha olyan művész vagy, aki kiállítani, népszerűsíteni vagy eladni szeretné munkáit profi gyűjtőknek.

A KnownOrigin egy Ethereum alapú piactér, amelynek tavalyi forgalma 7 millió dollár volt. A SuperRare-hez hasonlóan a projekt célja, hogy a legérdekesebb "kiállítási tárgyakat" kínálja, amelyek miatt az oldal inkább egy magas művészeti galériának, mint digitális piactérnek fog tűnni.

Az összes kiállított művet IPFS-en tárolják, ami lehetővé teszi, hogy meglehetősen magas szintű védelmet kapjanak. A vásárlási folyamat ezen a platformon a felháborodásig egyszerű: csatlakoztatod a pénztárcádat az oldalhoz, és ennyi.

Blockchain: Ethereum

Terület: művészet

Tokenek vásárlása/eladása: ETH

Támogatott formátumok: Png, Jpeg, Mp4, Webm, Glb

Jutalékok / belépési küszöb: 15% az első bejegyzésért, 12,5% utána.

Tovább a KnownOrigin oldalra


Foundation.


Talán az egyik legérdekesebb és legszínvonalasabb NFT piactér. A projekt fejlesztői szerint a platform azért létezik, hogy egy új kreatív gazdaságot hozzon létre a világban, ahol a művészek új módon tudják majd értékelni a munkájukat.

Ha művész vagy, csak egy olyan tag meghívásával juthatsz be az oldalra, aki már tagja a platformnak, és sikeres tranzakciókkal is rendelkezik.

A projekt weboldalán már eladták Edward Snowden, a népszerű szivárványos macska, Nyan Cat és Aphex Twin NFT-it. Az aukciókon történt nagy eladásoknak köszönhetően a szolgáltatás forgalma elérte a 79 millió dollárt.

Blokklánc: Ethereum

Terület: művészet

Tokenek vásárlása/eladása: ETH

Jutalékok/belépési küszöb: gáz (árfolyamon) + platform jutalék 15% (a következő eladásnál 10%)

Menj az alaphoz


MakersPlace


Egy takaros butik-piac, ahol a szenzációs művész Beeple megalkotta az NFT kollekciót. Rajta kívül zenészeknek is sikerült megjelenniük az oldalon: T-Pain, Shakira és Tom Morello. A platform kereskedelmi forgalma nem haladja meg a 24 millió dollárt, de tudjuk, hogy a boldogságot nem lehet pénzben mérni.

Ha vásárló vagy, a regisztráció során öt művészre kell feliratkoznod, és utána bármelyik művet megvásárolhatod a Metamaskon rendszeres ETH-ért.

Azok számára, akik szeretnék eladni NFT alkotásaikat, az oldalon van egy speciális űrlap, amelyet ki kell tölteni. A kitöltés után a moderátorok átnézik a kérelmet, és engedélyt adnak az eladásra való feladásra.

Blokklánc: Ethereum

Terület: művészet

Vásárlás/eladás tokenek: ETH, hitelkártya

Jutalékok/belépési küszöb: gáz vagy banki jutalék kártyás fizetés esetén

Tovább a MakersPlace oldalra


Nifty Gateway


A Spotify-hoz hasonlóan a Nifty Gateway piactér háromhetente kurátori válogatást kínál a felhasználóknak az NFT-kből. Csak a Spotify-nál a mesterséges intelligencia állítja össze a lejátszási listát helyetted, míg itt a The Weekend, Grimes és Eminem.

A platformot 2019-ben felvásárolta a Gemini kriptotőzsde. Nem sokkal később, 2021 februárjában 6,6 millió dollárért közvetítette a Beeple's Crossroad eladását. Ennek eredményeként a platform kereskedési volumene csak az első öt hónapban meghaladta a 300 millió dollárt.

Először is regisztrálni kell az oldalon, és ha NFT-ket tervezel eladni, át kell esned a KYC-n. Ezután egy kártyát kell összekapcsolni, vagy némi ETH-t kell küldeni a befizetéshez. Csak ezután vehet részt egy új felhasználó az aukciókon.

Blokklánc: Ethereum

Típus: művészet

Tovább a Nifty Gateway-hez


BakerySwap


Ha ismered az Ethereumot, akkor ismered az összes hátrányát. Nos, a BakerySwapnak nincs ilyen, mert a Binance Smart Chainre épül, ami alacsony díjakat és gyors átutalásokat jelent.

A szolgáltatás az egyik legkisebb platform, ahol nem csak NFT-ket vásárolhatsz. Közvetlenül meg is oszthatod őket más felhasználókkal. Minden eszköz csak BNB-vel vásárolható meg, mivel az oldal a BSC-n alapul.

Blokklánc: Binance Smart Chain BSC

Irány: Általános

Tokenek vásárlása/eladása: BNB

Díjak/belépési küszöb: tranzakciónként 0,30%

Tovább a BakerySwap oldalra


Binance NFT Marketplace


A Binance piacterét valószínűleg még nem fogod megtalálni a legjobb oldalak rangsorában, de csak azért, mert még fiatal és teljesen zöld. Tudjuk, hogy a legnagyobb kriptotőzsde áll a projekt mögött. Az erőforrása lehetővé teszi, hogy rakétákat küldjön az űrbe, ami azt jelenti, hogy a csúcsra jutás csak idő kérdése.

Az oldal előnyei is a Binance projektek kényelmes ökoszisztémája körül forognak a hűvös UX-ükkel. Egyetlen regisztráció után nemcsak az NFT platformhoz, hanem a tőzsdéhez és a kereskedői akadémiához is hozzáférést kap. Más piacterekkel ellentétben a Binance nem támaszt összetett követelményeket a felhasználókkal szemben. Ennek eredményeképpen ez segít nekik abban, hogy inkább vonzzák a digitális művészeti alkotókat, mintsem hogy elüldözzék őket.

Blockchain: Binance Chain
Irány: általános
Tokenek vásárlása/eladása: BNB, BUSD, ETH
Támogatott formátumok: bármilyen kép, hang, videó és egyéb fájl.
Jutalékok/belépési küszöb: kezdetben 10%, később 5%.


Solanart.



Az idei év egyik fő felfedezése a Solana blokklánc piactér volt. A piactér eszeveszett tempóban telt meg majom-, gyík- és egyéb állatgyűjteményekkel, amelyeket 100 SOL és magasabb áron adtak el.

A Solanart nagy előnye a blokklánc. Mindössze 100 dollárnak elegendőnek kell lennie egy életre, figyelembe véve az összes jutalékot, ami nem mondható el az Ethereumon működő piacterekről.

A termék megvásárlásához telepítenie kell egy Phantom vagy Solflare tárcát a böngészőjébe, tokeneket kell betöltenie rá, és csatlakoznia kell az oldalhoz.

Blokklánc: Solana
Típusa: Solana, Solana, Solana, Solana, Solana, Solana, Solana, Solana, Solana, Solana: Általános
Tokenek vásárlása/eladása: SOL
Jellemzők: A készítőnek ki kell töltenie egy kérdőívet.
Jutalékok/belépési küszöb: 3% tranzakciónként
Tovább a Solanart oldalra



Gyakran ismételt kérdések
Mi az az NFT?
Az NFT-k a kriptográfiai tokenek egy olyan típusa, ahol minden egyes példány egyedi (specifikus), és nem cserélhető vagy helyettesíthető másik hasonló tokennel, bár a tokenek általában természetüknél fogva helyettesíthetők. Olvassa el az NFT-kről szóló teljes útmutatót.

Hogyan lehet pénzt keresni az NFT-kkel?
A fő mód az értékesítés. Ez nagymértékben nemcsak attól függ, hogy az Ön NFT-je mennyivel jobb, mint másoké, hanem attól is, hogy mennyire jól sikerült a marketingkampánya, mekkora a közönsége (pl. rajongók), vagy esetleg az NFT-jének van gyakorlati alkalmazása (blokkláncjátékok, szolgáltatások és alkalmazások).

Hol a legjobb hely az NFT-k eladására és vételére?
Jelenleg számos platform létezik az NFT-k adás-vételére és eladására. Egyes tokenek témakörök szerint vannak felosztva, mások korlátozott hozzáférést biztosítanak a platformhoz vagy alapos ellenőrzéseket végeznek a közzététel előtt. Az Axie Infinity Blog 14 megbízható NFT platform rövid leírását állította össze az Ön számára.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Hogyan lehet az NFT-ket eszközökkel elemezni és meghatározni a jövőjüket?

NFT megvásárlása